KRUIDIGE MAROKKAANSE TONIJN

HOOFDMAALTIJD

1 tl komijnzaad
sap van 1/2 citroen
1 tl karwijzaad
4 ei
tomatenpuree
1 1/2 el olijfolie
2 tonijnsteaks, elk in ongeveer 140 g plakjes
2 teentjes knoflook,
zout
1 pili-pilipeper, ontdaan van zaadjes, fijngehakt
gehakte verse koriander,
voor de garnering 1 dl water

1 Maal het komijn- en karwijzaad in een vijzel. Ver-hit de olie in een braadpan en bak de knoflook, specerijen en pili-pilipeper 1 min. Voeg het water, citroensap en de tomatenpuree toe en laat de saus 5 min. sudderen. 2 Voeg de tonijnsteaks toe en lepel de saus erover. Kook het geheel 5-8 min. Breng het gerecht op smaak met zout en garneer met koriander.

VOOR 2 PERSONEN
9 G KOOLHYDRATEN PER PERSOON LEKKER MET KRUIDIGE COUSCOUS

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s